Prysmian_fiber_kablo_slider

Türk Prysmian Kablo Mudanya’da ürettiği fiber optik kablolarıyla iletişim ve telekomünikasyon sektörüne hız katıyor

Kategoriler: Corporate

Türk Prysmian Kablo, dünyayı birbirine daha ekonomik ve daha hızlı bir şekilde bağlayacak son teknoloji ürünü çözümleriyle farklı sektörlere de ilham veriyor.

05/08/2019 - 09:00 AM

Bursa Mudanya’da bulunan fabrikasında ürettiği, yüksek yoğunluklu data transferini mümkün kılan fiber optik kabloları ile telekomünikasyon ve iletişim sektörlerinin geleceğini de şekillendiren Prysmian Kablo, insanları, mekanları, toplumları ve cihazları hızlı ve kesintisiz bir bağla birbirine bağlıyor.

Ses, veri ve görüntü iletişimine ve yüksek yoğunluklu data transferine duyulan ihtiyaç ve talep günden güne artıyor. İletişim ve telekomünikasyon sektörlerinde kullanılan mevcut bakır konvansiyonel sistemler artık bu yoğun iletişim ağı için yetersiz kaldığından, daha geniş kapasitelere cevap verebilecek, yüksek kalitede ve ekonomik iletişim sistemlerine gerek duyuluyor. Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Kablo hem pazarın ihtiyaçlarına uygun teknolojik çözümler üretiyor hem de iletişimde çığır açacak gelişmelere yön veriyor.

Yüksek hızda, kesintisiz ve güvenli veri iletişimi fiber optik kablolarla mümkün

Artık makinelerin, insanların, araçların ve sistemlerin birbirine bağlandığı çok yönlü bir iletişim çağında yaşadığımızı söyleyen Prysmian Kablo Telekom Satış Direktörü Ufuk Çolak, günümüz teknolojilerine göre yeni nesil kablolar tasarladıklarını belirterek, “Fiber optik kablolar, yüksek yoğunluklu bilgiyi bakır kablolara göre çok daha az kayıpla ve daha hızlı bir şekilde iletiyorlar. Ayrıca proje ve kullanım yerlerine göre uygun kablo kullanımı veri iletimini garanti altına almak ve ürün güvenirliği için de çok önemli. Yüksek hızlı, kesintisiz ve güvenli veri transferi, ancak uluslararası standartlara uygun olarak üretilen ve test edilen fiber optik kablolar ile mümkün. Prysmian Kablo olarak Mudanya’da bulunan fabrikamızda, telekom kabloları yelpazesi içerisinde 3 bin 600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları ve bununla birlikte çok daha üstün performansa sahip yeraltı, havai ve özel uygulamalarda kullanılan yüksek performanslı fiber optik kablolar üretebiliyoruz ve ayrıca, tasarladığımız yeni nesil kabloların iletişim ve telekomünikasyon gibi hızla yarışan sektörlere ilham vermesinden büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Bursa Fabrikasında 22 bin farklı kablo üretiliyor

Yenilikçi iletişim sistemleri için çözümler geliştiren Prysmian Kablo, standart uygulamaların yanı sıra özel veya erişilmesi zor olan ortamlardaki uygulamalar için geliştirdiği son teknoloji telekomünikasyon kablolama sistemleri ile de dikkat çekiyor. Bugün, Prysmian Kablo’nun Mudanya fabrikasında 22 bin farklı kablo üretimi yapılıyor. Prysmian Group’un dünya çapında bulunan 25 Ar-Ge merkezinden biri de Mudanya Fabrikasında yer alıyor. 5 bin metrekare alan üzerine kurulu 6 ayrı bölümden oluşan Ar-Ge Merkezi’nde yenilikçi kablolar geliştiriliyor ve dünyada 40’tan fazla ülkeye ihraç ediliyor.