Prysmian Group’tan 2019’da inovasyon atağı

Kategoriler: Corporate

İnovasyon çalışmalarında 2019 yılında atak yapan Prysmian Group, biri Bursa Mudanya’da bulunan küresel 25 Ar-Ge Merkezi ile müşteri deneyimine odaklı, uzun vadeli inovasyon projeleri için düğmeye bastı.

09/08/2019 - 09:00 AM

2019’da nanoteknoloji, yüzey bilimi, sürdürülebilir malzemeler ve süreçler, fiber algılama ve elektronik gibi konulara yoğunlaşacak olan Grup’un dünya çapında halihazırda 5.627 tescilli patenti bulunuyor.

Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarında yeni bir süreç başlatıyor. Dünya çapında toplam 5.627 adına tescilli patenti bulunan ve 2018 yılında dünya genelinde Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yaklaşık 105 milyon Euro yatırım yapan Prysmian Group, 2019’da bu yatırımların meyvesini almayı hedefliyor. İnovasyon alanındaki öncü performansını daha da iyileştirmeye odaklanan şirket, 5-10 yıllık süreci öngörebilme yetisi sayesinde uzun vadeli inovasyonda da öne çıkıyor.

2019’da fiber elektroniğe akıllı kablo sistemlerine odaklanacak

Halihazırda inovasyon konusunda üstünlüğe sahip Prysmian Group, hem enerji hem de telekom kabloları için yangına dayanıklılık, tasarım modellemesi, malzeme bilimi ve süreç teknolojileri gibi temel teknoloji platformlarında güçlü bir konuma sahip. Uzun mesafeli HVDC iletim ağları, yüksek derinlikli denizaltı kablo sistemleri, 5G / nesnelerin interneti uygulamaları ve otonom sürüş gibi gelişmekte olan alanlardaki inovatif çalışmalarıyla da öne çıkan Prysmian Group, 2019’da müşterilerinin arızaları önleme ve önceden müdahale etme gibi operasyonel kararlar almada kullanabileceği akıllı fiber kablo sistemlerine odaklanacak.

Dünya çapında 50 üniversite ile işbirliği

Yüksek gerilim denizaltı kablo sistemleri ve fiber optik kablolardaki inovasyon liderliğini General Cable’ın satın alınmasıyla gelişmiş havai iletim ve veri iletişim kablosu teknolojilerinde de sürdüren Prysmian Group, Avrupa'nın ve ABD’nin önde gelen üniversiteleri, kurumları ve araştırma enstitüleriyle de iş birliği yapıyor; uzun vadeli inovasyon yetkinliğini artırmak ve yeni teknolojiler geliştirmek için dünya çapında 50 üniversite ile de ortak projeler geliştiriyor.

İnovasyon çalışmalarına çalışanlar da katılacak

Prysmian Group’un açık inovasyon çalışmalarını hızlandırmak için kurduğu Kurumsal Hangar adındaki inovasyon merkezi de şirketin uzun vadeli inovasyon projelerine destek oluyor. Çalışanlarını da bu sürece dahil etmek üzere, onların inovatif fikirlerinden yararlanmayı hedefleyen şirketin 2019 hedeflerinden biri de, tüm dünyada faaliyet gösteren şirketlerini kapsayan Global bir İnovasyon Yarışması başlatmak.

2018 de ilklerle geçti

General Cable ile birleşme sonrasında dünyanın en geniş ürün portföyüne sahip olan Prysmian Group’un 2018'de imza attığı, öne çıkan Ar-Ge yenilikleri arasında, XLPE ve P-Laser yalıtımlı kablo sistemlerine dayanan iki yeni 525kV HVDC kablo teknolojisi, herhangi bir üst iletkenin yüzeyine uygulanan ince, dayanıklı bir kaplamaya ve ısı iletkenliğinde baş üstü iletime sahip ilk teknoloji olarak öne çıkan E3X Teknolojisi, Solar sistemlerin kurulum sürecinde sahada ihtiyaç duyulan insan gücünü azaltmak için geliştirilen rüzgar kulesi kablo sistemleri, Asansör sektöründe Cat5e ile uyumlu ethernet dolaşım kabloları için ilk bakır bazlı çözüm, Fiber yoğunluğunu en üst düzeye çıkarmak ve alan kullanımını artırmak için tasarlanan FlexRibbon ™ ve bu teknolojiyle maksimum fiber sayısını (6912F'ye kadar) mümkün olan en küçük kabloya yerleştiren MassLink ™ teknolojisi ve endüstrinin en küçük çaplı ve en gelişmiş 10Gig Kategori 6A kabloları bulunuyor.